Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć własną grę Przeglondarkową

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem nie wiem jak stworzyć swoją własna grę Przeglondarkową może też być darmowa poproszę o pomoc i o link na jakąś stronę którą sie tworzy grę podobną do SFGame , Margonem ,

Pozdrawiam

Opublikowano

Hahahaha...

Strona do tworzenia gier... Beka Time

Kolejny, który to już kolei? setny ??? Zrobić grę bez żadnej wiedzy i własnego wkładu. Tylko wejść w link i wygenerować gotową grę!

Żeby zrobić grę komputerową czy przeglądarkową musisz znać /*Poprawione żeby ktoś znowu się nie czepiał */  HTML, CSS do zrobienia strony i PHP,JS ew. jeszcze Ajax może o czymś zapomniałem bez tego ani róż 

PS: Widzę że na pewno masz może z 10 lat skoro napisałeś "Jak stworzyć własną grę Przeglondarkową" kładę nacisk na słowo "Przeglondarkową"

Cześć...

Opublikowano

Hahahaha...

Strona do tworzenia gier... Beka Time

Kolejny, który to już kolei? setny ??? Zrobić grę bez żadnej wiedzy i własnego wkładu. Tylko wejść w link i wygenerować gotową grę!

Żeby zrobić grę komputerową czy przeglądarkową musisz znać język programowania do gier przeglądarkowych to HTML, CSS do zrobienia strony i PHP,JS ew. jeszcze Ajax może o czymś zapomniałem bez tego ani róż 

PS: Widzę że na pewno masz może z 10 lat skoro napisałeś "Jak stworzyć własną grę Przeglondarkową" kładę nacisk na słowo "Przeglondarkową"

Sam nie jesteś lepszy, html/css językiem programowania? XDDDD

W takim razie życzę powodzenia w dalszym krytykowaniu innych i pisaniu idiotyzmów.

PS.

Ma jednak rację co do dwóch pierwszych linijek :P.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano
<html>
<body>
<h1>Gra Przegladarkowa</h1>
</body>

Prosze to gotowy kod super gry. Ciesze sie że mogłem pomóc. A tak poważnie to wiesz jak stworzyc taką gre jak margonem? Kupujesz książki do html,php,css,jquery,mysql. Uczysz się tego wszystkiego i za około rok systematycznej nauki i praktyki możesz zacząć tworzyć własną gre. Prostszego sposobu nie ma chyba że masz na zbyciu kilkanaście tysięcy to w pół roku stworze ci gre jaką bedziesz chciał.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Poszukaj sobie gotowych silikonów w sieci, pajacu.

Co to są te silikony? Jesli masz na myśli implanty to nie potrzebuje chociaż twojej pewnie by się przydały.

Edit: Aha chodziło o silniki. Sory za niesmieszny zart z dziewczyny :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Sam nie jesteś lepszy, html/css językiem programowania? XDDDD

W takim razie życzę powodzenia w dalszym krytykowaniu innych i pisaniu idiotyzmów.

PS.

Ma jednak rację co do dwóch pierwszych linijek :P.

@Crisey

Powiem ci tak to czy html i css jest językiem programowania to jest już czysty spór nie używam formułek z wikipedii i napisałem to w przenośni 

Nie będę pisać "Musisz znać  hipertekstowy język znaczników oraz Kaskadowe arkusze stylów a także języki programowania jakimi są PHP" itp 

Zastanów się...

Znam programistów po studiach którzy mówią na html'a że jest to język programowania. 

Cześć...

Opublikowano

@Crisey

Powiem ci tak to czy html i css jest językiem programowania to jest już czysty spór nie używam formułek z wikipedii i napisałem to w przenośni 

Nie będę pisać "Musisz znać  hipertekstowy język znaczników oraz Kaskadowe arkusze stylów a także języki programowania jakimi są PHP" itp 

Zastanów się...

Znam programistów po studiach którzy mówią na html'a że jest to język programowania. 

Ok, więc napisz mi program który sprawdza za każdym razem w pętli czy tablica[x] == tablica[y].

A nie zapomniałem przecież to nie jest język programowania tylko znaczników i nie ma tam pętli, warunków, zmiennych i innych tego typu rzeczy związanych z językami programistycznymi.

Nie pisze się po prostu "musisz znać języki programowania takie jak html, css, php",tylko "musisz znać html, css i php", prosto? Prosto i bez błędów.

Ci twoi znajomi programiści to serio musieli przespać sesje i rok szkolny.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

No cóż, rozumiem że poprawnie jest powiedzieć język znaczników i że uraziłem większość osób które zajmują się owym językiem znaczników, no ale cóż każdy może się pomylić :/

Przepraszam WAS!!! 

Co do tych programistów to nie wiem czemu tak mówią może nie zastanawiają się nad swoimi wypowiedziami... 

Tak żeby nie było że offtopic to dla autora coś mam: 

Tu kurs HTML i CSS 

http://www.kurshtml.edu.pl/html/zielony.html

Co kursu PHP to zgłoś się jak opanujesz to co ci dałem! 

Cześć...

Opublikowano

Hahahaha...

.... może o czymś zapomniałem bez tego ani róż 

A może fiolet?

Dopierdalasz się do chłopaka o pisownię, a sam nie jesteś lepszy. Łap linka, mądralo: http://sjp.pl/ani+rusz

O tragicznej interpunkcji już  nie wspomnę, ale pewnie masz z 15 lat, wystarczająco dużo niby, żeby przed 10-latkiem kozaczyć ;)

Co do tych programistów to nie wiem czemu tak mówią może nie zastanawiają się nad swoimi wypowiedziami...

Ja wiem czemu - pewnie są niedouczonymi idiotami, programistami 'z papierka' a nie ze skilla, i poszli na informatykę bo to 'modny kierunek'. Sam znałem takie przypadki...

A do autora tematu: to co ci tutaj pisali to prawda. Trzeba się uczyć, uczyć i jeszcze raz uczyć. Od siebie tylko dodam, że ci nie wyjdzie, daj sobie spokój. Skoro jesteś na tyle tępy, żeby zakładać setny temat o tym samym, zamiast przeczytać już istniejące, to jak ty sobie wyobrażasz tworzenie programów? Przecież tam trzeba myśleć i wykazywać się nieprzeciętną wyobraźnią. Obie te rzeczy są ci obce...

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

W sumie bardzo edukacyjny jest ten temat. Idzie się tu, m.in. dowiedzieć że grę można zrobić korzystając z silikonu, że język HTML jest językiem programowania, a także poznać pisownię nowych zwrotów i wyrazów. Polecam!

Ludzie! Chcecie coś robić, a nie chcecie się uczyć. 

Na początek kupcie sobie kurs korzystania z internetu i wyszukiwarek!

gamedevmania.com

Opublikowano

1. Napisać sobie z grubsza jakąś fabułę/etc. 

2. Poszukać dobrych kursów HTML [najlepiej już HTML5] i CSS [wersja 3.0] ew. zakupić książki do nauki.

3. Stworzyć testową wersje szablonu strony.

4. Stworzyć testową wersje Layout-u.

5. Poszukać dobrych kursów PHP i MySQL [PDO/OOP/MySQLi] ew. zakupić książki do nauki.

6. Napisać na początku niezbyt skomplikowane funkcje w PHP odpowiadające za jakieś .... 'zadania'. [walka/sklep/etc.] + Baza danych.

7. Rozbudowywać. Rozbudowywać. itd. aż do wersji finalnej.

Nie wspominam o takich dodatkach jak JS/JQuery/AJAX do zbudowania D&D czy czego tam, ale to do bardziej rozbudowanych gier.

Opublikowano

A dorzucę swoje 3 grosze. Jak chcesz tworzyć grę 2D typu margonem to musisz znać:

HTML

CSS

JS

Node.JS

Websockets/socket.io

MySQL

To tak idąc po najmniejszej linii oporu bo przydałoby się jeszcze znać JQuery, Canvas, PHP

Oprócz tego wszystkiego warto zainteresować się literaturą:

1. HTML5 - Tworzenie gier, Jacob Seidelin

2. Grywalizacja - Gabe Zichermann, Christopher Cunningham

3. Graj Fabułą - Mateusz Zarów

4. Graj twardo - John Wick

5. Graj z Głową - Ignacy Trzewiczek

6. Graj Trikiem - Ignacy Trzewiczek

7. Fizyka dla programistów gier - David M. Bourg

Oprócz tego oczywiście cała masa książek typu Fantasy też by się przydała. Będą dobre takie książki jak np. Harry Potter Rowling, czy opowieści z Narnii Clive Staples Lewisa, Malowany Człowiek Brett'a, Władca Pierścieni Tolkiena i wiele wiele innych, których nie mam nawet siły, ochoty ani pamięci by wymieniać :)

Nie ma za co, lubię motywować ludzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...